Vigtigste : Filudvidelser : .cram Fil

.cram Filudvidelse

FiltypeCompressed Alignment File

Udvikler EBI
Kategori Data Files
Format Binary

.CRAM option nummer

Komprimeret alignment-filformat udviklet af EBI, en udstation under European Molecular Biology Laboratory; gemmer korte DNA-sekvenslæsningstilpasninger genereret af short read aligners såsom BWA, BBMap og BLAT.

Flere oplysninger

CRAM-filformatet ligner BAM-filformatet (Binary Alignment/Map), men har en bedre filkomprimering og et omstruktureret kolonneorienteret binært containerformat. I takt med at datamængderne stiger inden for genetisk software, blev CRAM-formatet udviklet for at reducere diskfodaftrykket af justeringsdata.

Kortlæsningsjustering er processen med at afkode, hvor en sekvens kommer fra i genomet. Dette kan være vanskeligt, da referencegenomet er ret stort, og man ikke altid leder efter nøjagtige match i referencegenomet. Short read aligners bruges til at søge i enorme sekvenser efter match og næsten-match. Da sekvenserne er så store, er det nødvendigt med komprimering i formater som CRAM for at holde filstørrelsen overskuelig.

Programmer, der åbnes CRAM Filer
Windows
Samtools

Om CRAM Filer

Vores mål er at hjælpe dig med at forstå, hvad filen med udvidelsen *.cram er ansvarlig for og hvordan man åbner den.

Filtype Compressed Alignment File, beskrivelser af programmer til Mac, Windows, Linux, Android og iOS, der er angivet på denne side, blev individuelt undersøgt og verificeret af FileExt-kommandoen. Vi stræber efter 100% nøjagtighed og offentliggør kun oplysninger om de filformater, som vi testede og testede.