Vigtigste : Filudvidelser : .ico Fil

.ico Filudvidelse

FiltypeIcon File

Udvikler Microsoft
Kategori System Files
Format Binary

.ICO option nummer

En ICO-fil indeholder et ikon, som typisk bruges til et Windows-program, en fil eller en mappe. Den gemmer et eller flere billeder i forskellige størrelser, så de kan skaleres på passende vis afhængigt af deres anvendelse. ICO-filer ligner .CUR-filer, som også bruges i Windows, og .ICNS-filer, som bruges i macOS.

Flere oplysninger

Skærmbillede af en .ico-fil i File Viewer Plus 2

ICO-fil åben i File Viewer Plus 2

Alle ikoner til eksekverbare filer i Windows gemmes i ICO-formatet. Windows ICO-filer gemmer typisk billeder i størrelsesordenen 16x16 til 256x256. Ældre ICO-filer indeholder kun billeder op til 48x48, som tidligere var de anbefalede dimensioner i Windows. De fleste nyere ikoner indeholder dog billeder op til 256x256 for at imødekomme skærme med højere DPI.

Hvert billede i en ICO-fil med mindre end 32 bits farvedybde gemmer to bitmaps: 1) AND-bitmappet - billedmasken (som bestemmer, hvilken del af ikonet der er gennemsigtig) og 2) XOR-bitmappet - indeholder ikonet, som er afbildet på billedmasken. Billeder med 32 bit farvedybde er 24-bit billeder med 8-bit kanaler til alpha compositing-formål.

Den favicon.ico fil bruges til at gemme et lille webstedslogo, der vises i adresselinjen i en webbrowser. Hvis et websted har et favicon.ico-billede, vises det til venstre for webadressen, når en hvilken som helst side på webstedet indlæses. favicon.ico-billedfilen skal være 16x16 pixels og skal være gemt i webstedets rodmappe, for at webbrowseren kan genkende den.

Fælles ICO Filnavne

favicon.ico - En 16x16 pixel .PNG fil placeret i rodmappen på et websted og indeholder et lille ikon grafik, der skal vises i adressefeltet i webbrowseren.

Programmer, der åbnes ICO Filer
Windows
Nero
Microsoft Paint
ACD Systems Canvas
Microsoft Windows Photos
ACD Systems ACDSee
Adobe Photoshop
Microsoft Paint 3D
Newera Graphics Converter Pro
Corel VideoStudio
GIMP
Inkscape
IcoFX
FastStone Image Viewer
Axialis IconWorkshop
Newera IconCool Editor
Linux
GIMP
Inkscape
Natron
Macintosh
Adobe Photoshop
Apple Preview
GIMP
Snap Converter
Inkscape
Lemkesoft GraphicConverter
Iconographer
Natron

Om ICO Filer

Vores mål er at hjælpe dig med at forstå, hvad filen med udvidelsen *.ico er ansvarlig for og hvordan man åbner den.

Filtype Icon File, beskrivelser af programmer til Mac, Windows, Linux, Android og iOS, der er angivet på denne side, blev individuelt undersøgt og verificeret af FileExt-kommandoen. Vi stræber efter 100% nøjagtighed og offentliggør kun oplysninger om de filformater, som vi testede og testede.