Software : Natron : Natron

Natron

Udgave
(fra og med 2015-04-09)
1
Perrons
Licens Open Source
Kategori Video

Software Review

Hovedfunktioner

  • Knudebaseret interface til kompostering og visuelle effekter
  • Multi-threaded rendering pipeline til feedback i realtid
  • OpenColorIO bibliotek til farvehåndtering
  • OpenImageIO til understøttelse af filformat
  • Meget udvidelig ved installation af OpenFX-plugins

En open source, nodebaseret applikation, der bruges til compositing og produktion af visuelle effekter i film og tv. Det blev skabt i 2013 på Inria, en videnskabelig og teknologisk institution i Frankrig. Det er tilgængeligt til Windows, OS X og Linux.

Natron har en grænseflade, der bruger noder i stedet for lag til compositing og visuelle effekter. Natron kan rendere flere grafer på samme tid og tilbyder afspilning i realtid. Programmet er afhængig af OpenColorIO-biblioteket til farvehåndtering og OpenImageIO til understøttelse af filformater, som omfatter JPEG, EXR, TIFF, DPX og PNG.

Et af de bedste aspekter af Natron er understøttelsen af en lang række OpenFX-plugins, såsom TuttleOFX, OpenFX-IO, OpenFX-Yadif deinterlacer og OpenFX-Vegas SDK-eksempler, som gør det muligt at tilføje funktionalitet til softwaren. Du kan også købe kommercielle plugins fra RE:Vision Effect, GenArts Sapphire og Furnace by The Foundry.

Natron er et smart værktøj til at skabe visuelle effekter til tv og film. Compositoren leveres som en letvægtspakke, men kan bygges op til at afspejle dine behov gennem installation af plugins. Natron ligner Nuke, en anden nodebaseret compositor, men den tilbyder ikke så mange funktioner. Natron er dog gratis, hvilket gør det til en attraktiv mulighed for brugere med behov for compositing, der ikke har et budget.

▶ Primær filudvidelse

.ntp – Natron Project File

▶ Andre filudvidelser brugt Natron 1

Understøttede filtyper
.BMP Bitmap Image File
.EXR OpenEXR Image
.DPX Digital Picture Exchange File
.DDS DirectDraw Surface
.FITS Flexible Image Transport System File
.ICO Icon File
.JPG JPEG Image
.NL Natron Layout File
.NPS Natron Node Presets File
Yderligere relaterede filformater
.JPEG JPEG Image