Vigtigste : Filudvidelser : .psd Fil

.psd Filudvidelse

FiltypeAdobe Photoshop Document

Udvikler Adobe Systems
Kategori Raster Image Files
Format Binary

.PSD option nummer

En PSD-fil er en billedfil, der er oprettet af Adobe Photoshop, et professionelt billedredigeringsprogram, der ofte bruges til at forbedre digitale fotos og skabe webgrafik. Det er det oprindelige format, der bruges til at gemme filer i Photoshop. PSD-filer kan indeholde billedlag, justeringslag, lagmasker, annotationer, filoplysninger, nøgleord og andre Photoshop-specifikke elementer. De oprettes og deles almindeligvis blandt grafikere.

Flere oplysninger

Screenshot af en .psd-fil i Adobe Photoshop CC 2019

PSD-fil åben i Adobe Photoshop CC 2019

Du kan ændre PSD-lag og andre elementer som billeder, former, tekst og effekter. PSD-formatet understøtter RGB, CMYK, gråskalaer, monokromt, duotone, indekseret farve, Lab-farve og flerkanalsfarvemåder.  Farvetilstanden kan ændres i Image → Mode undermenuen. Når du er klar til at offentliggøre billedet, kan du eksportere det til standardbilledformater som .JPEG, .GIF og .PNG.

Mens PSD-filer gemmes i et proprietært format, kan de åbnes direkte med Apple Preview, som er inkluderet i OS X.  De kan også åbnes af medieprogrammer, der er inkluderet i Windows, hvis det korrekte codec, såsom Ardfry PSD-codec, er installeret.  Eksempler omfatter Windows Stifinder, Windows Photo Viewer og Windows Media Center.

Hvad er datastrukturen i en PSD-fil?

Photoshop-filformatet er opdelt i fem hoveddele:

  1. Filhovedet - indeholder billedets grundlæggende egenskaber såsom version, antal kanaler i billedet, antal bits pr. kanal, billedets pixelhøjde og -bredde samt filens farvemodus (bitmap, gråskala, RGB, CMYK, Multichannel, indekseret, duotone og lab).
  2. Farvemodusdata - angiver længden af farvedataene, som sættes til 0, medmindre farvemodus er indekseret eller duotone, som angivet i filhovedet.  Hvis dette er tilfældet, gemmes farvedataene for indekserede farve- og duotone-billeder også i dette afsnit.
  3. Billedressourcer - angiver længden af billedressourceafsnittet og billedressourcerne, som er en række blokke, der hver har et ressource-id, der angiver den type data, der er gemt i blokken.  Disse blokke bruges til at gemme ikke-pixeldata, der er knyttet til billedet, f.eks. stier for pen- eller blyantværktøj.
  4. Lag- og maskeoplysninger - indeholder oplysninger om lag og masker, hvilket omfatter antallet af lag, kanaler i lagene, blandingsområder, justeringslagsnøgler, effektlag og maskeparametre.
  5. Billeddata - indeholder de faktiske billeddata og datakomprimeringsmetoden og billedpixeldata.  Forskellige komprimeringsmetoder kan være rå billeddata, RLE-komprimering, Zip uden forudsigelse eller Zip med forudsigelse.
Programmer, der åbnes PSD Filer
Windows
Corel Painter
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
XnViewMP
ACD Systems ACDSee
Adobe Photoshop
Adobe Illustrator
Google Drive
Okino Computer Graphics PolyTrans
Adobe Flash
CADSoftTools ABViewer
Dassault Systemes SolidWorks
Newera Graphics Converter Pro
Corel VideoStudio
Adobe InDesign
Linux
XnViewMP
Google Drive
GIMP
Chaos Group Pdplayer
Macintosh
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Corel Painter
Roxio Toast
XnViewMP
Adobe Photoshop
Adobe Photoshop Elements 2019
Adobe Illustrator
Apple Preview
Google Drive
Adobe Flash
Dassault Systemes SolidWorks
Adobe InDesign
GIMP
Adobe Dreamweaver
Snap Converter
iOS
Pixelmator for iOS
WEB
Autodesk Pixlr
Photopea

Om PSD Filer

Vores mål er at hjælpe dig med at forstå, hvad filen med udvidelsen *.psd er ansvarlig for og hvordan man åbner den.

Filtype Adobe Photoshop Document, beskrivelser af programmer til Mac, Windows, Linux, Android og iOS, der er angivet på denne side, blev individuelt undersøgt og verificeret af FileExt-kommandoen. Vi stræber efter 100% nøjagtighed og offentliggør kun oplysninger om de filformater, som vi testede og testede.