Vigtigste : Filudvidelser : .tex Fil

.tex Filudvidelse

Filtype1LaTeX Source Document

Udvikler Donald Knuth
Kategori Text Files
Format Text

Hvad er TEX fil?

En TEX-fil er et kildedokument, der er udarbejdet af LaTeX, et sættesystem af høj kvalitet. Den kan indeholde tekst, symboler, matematiske udtryk og grafik. TEX-filer bruges almindeligvis inden for datalogi, elektroteknik, statistik, økonomi og fysik til at sætte artikler, bøger og andre publikationer.

Flere oplysninger

Skærmbillede af en .tex-fil i TeXworks 0.6

TEX-fil åben i TeXworks 0.6

Tex-filer indeholder almindelig tekst i modsætning til .DOCX og .ODT filer, der er oprettet af Microsoft Word- og LibreOffice Writer WYSIWYG programmerne, som indeholder formateret tekst. TEX-filen indeholder typisk markup-konventioner, der definerer dokumentets struktur, f.eks. et brev, en bog eller en artikel.

Da TEX-filer indeholder almindelig tekst, kan de åbnes med en hvilken som helst teksteditor. Filerne bruges dog oftest af programmerne TeXworks, LaTeX Editor, LyXMac og Texmaker.

BEMÆRK: TEX-filer kan LaTeX-filer også bruge filtypenavnet .LTX.

Tex-filer kan LaTeX-filer også bruge .LTX.

Programmer, der åbnes TEX Filer
Windows
MiKTeX
TeXworks
proTeXt
BaKoMa TeX
TeXnicCenter
LaTeX Editor
gVim
Texmaker
Linux
TeXworks
Vim
Texmaker
Macintosh
TeXworks
LyxMac
Texmaker
TeXShop
Skim

Filtype2Texture File

Udvikler N/A
Kategori Raster Image Files
Format Binary

.TEX option nummer 2

Bitmap-billede, der bruges til lagring af teksturer; kan skabe forskellige overflader og kan anvendes på både 2D- og 3D-objekter; bruges ofte i videospil (f.eks. first person shooters), der understøtter 3D-teksturmapping.

Flere oplysninger

Eksempler på videospil, der bruger TEX-filer, omfatter Avalon Heroes (som faktisk bruger .DDS-formatet til sine TEX-filer), Serious Sam og Dead Rising 2. For at åbne TEX-filerne, der bruges af Dead Rising 2, skal du først omdøbe dem til at have udvidelsen ".big" og derefter åbne dem med Gibbeds DeadRising2 Tools.

Tex-filer kan åbnes af nogle programmer, der refererer til teksturer eller bruger texture-mapping. De kan muligvis åbnes med et generisk billedredigeringsprogram.

Programmer, der åbnes TEX Filer

Om TEX Filer

Vores mål er at hjælpe dig med at forstå, hvad filen med udvidelsen *.tex er ansvarlig for og hvordan man åbner den.

Filtype Texture File, beskrivelser af programmer til Mac, Windows, Linux, Android og iOS, der er angivet på denne side, blev individuelt undersøgt og verificeret af FileExt-kommandoen. Vi stræber efter 100% nøjagtighed og offentliggør kun oplysninger om de filformater, som vi testede og testede.