Software : LyXMac : LyxMac

LyxMac

Udgave
(fra og med 2016-02-08)
2
Perron
Licens Freeware

Software Review

Hovedfunktioner

  • Opret tekniske dokumenter som akademiske artikler og videnskabelige referencelister
  • Importer LaTeX- og CJK LyX-formater
  • Indsæt matematiske formler, citater, LyX noter og matematiske makroer
  • Få hurtigt at lære at bruge programmet fra dybdevejledninger

LyX/Mac er en komplet native implementering af LyX-dokumentprocessoren med alle funktioner. Den blev oprindeligt skabt til Unix, men blev så til sidst porteret til Windows og OS X.

LyX/Mac kan prale af fleksibiliteten og styrken i TeX/LaTeX og kombinerer den med en ligetil GUI. Det er primært designet til at skabe komplekse strukturerede dokumenter som f.eks. akademiske artikler, bøger, filmmanuskripter, teaterstykker og videnskabelige referencer. Programmet understøtter en række dokumentformater, herunder LaTeX, CJK LyX, Excel-regneark, OpenOffice-regneark og RTF.

Dokumentbehandlingsprogrammet LyX/Mac med mange af de standardformateringsmuligheder, som du forventer af et tekstbehandlingsprogram, men tilbyder også en række avancerede funktioner. Med båndet kan du hurtigt indsætte matematiske formler, tabeller, citater, krydshenvisninger, matematiske makroer, LyX-noter, nomenklaturindtastninger og TeX-kode. Programmet leveres også med en dybdegående vejledning og vejledninger, der hjælper dig med at komme i gang.

LyX/Mac er skabt af forskere til forskere. Selv om det giver mange grundlæggende tekstbehandlingsfunktioner, er det ikke et typisk WYSIWYG tekstbehandlingsprogram som Word eller OpenOffice's Writer. Det er rettet mod brugere, der har brug for et program, der er specialiseret i at udarbejde komplekse dokumenter, især inden for det videnskabelige og matematiske område. Hvis du er OS X-bruger og leder efter et dokumentbehandlingsprogram til dit tekniske indhold, kan du prøve LyX/Mac.

▶ Andre filudvidelser brugt LyxMac 2

Understøttede filtyper
.BST BibTeX Style Document
.AUX LaTeX Auxiliary File
.CLS LaTeX Document Class File
.DVI Device Independent Format File
.DTX Documented LaTeX File
.FD LaTeX Font Definition File
.INS LaTeX Installer Script
.TEX LaTeX Source Document
.STY LaTeX Style
Yderligere relaterede filformater
.ODS OpenDocument Spreadsheet