Vigtigste : Filudvidelser : .cel Fil

.cel Filudvidelse

Filtype1Affymetrix Probe Results File

Udvikler Affymetrix
Kategori Data Files
Format Text and Binary

Hvad er CEL fil?

En CEL-fil er en datafil, der er oprettet af Affymetrix' DNA-mikroarray-billedanalyse-software. Den indeholder de data, der er udtrukket fra "prober" på et Affymetrix GeneChip, og kan gemme tusindvis af datapunkter, hvilket kan gøre den stor i filstørrelse. CEL-filer kan behandles af softwarealgoritmer og visualiseres på et 2D-gitter som en del af et samlet genomeksperiment.

Flere oplysninger

Et Affymetrix GeneChip er en biologisk chip, der indeholder et mikroarray, som er gyldigt for ét eksperiment. For at skabe disse chips er et glas- eller siliciumglas arrayet med prober, som rapporterer ekspressionsniveauer (intensiteter) som værdier for perfekt match (PM) og mismatch (MM), baseret på om de er komplementære til den oprindelige DNA-prøve. Disse værdier kan bruges til at studere DNA-forandringer, kaldet enkeltnukleotidpolymorfismer (SNP'er), som anvendes i forskning i sygdomme hos mennesker og dyr.

CEL-filformatet har flere versioner, som anvender forskellige formateringer. F.eks. bruger version 3 ASCII-tekstformatering, mens version 4 bruger et binært format.

BEMÆRK: CEL-filer kræver en tilsvarende .CDF-fil, som er ordbogen for de rå probe-niveau-data, der er gemt i CEL-filen. MATLAB har en indbygget funktion kaldet affyread, som kan bruges til at læse CEL-filer i Windows-versionen af softwaren.

Programmer, der åbnes CEL Filer
Windows
Affymetrix Tiling Analysis Software
The MathWorks MATLAB
VSN GenStat
RMAExpress
dChip
Linux
The MathWorks MATLAB
multi-aff-py
Macintosh
The MathWorks MATLAB

Filtype2Celestia Script File

Udvikler Celestia Development Team
Kategori Executable Files
Format Text

.CEL option nummer 2

Script, der anvendes af Celestia, et program til browsing i det frie rum; skrevet ved hjælp af en specifik Celestia-syntaks og indeholder kommandoer til at flytte perspektivet i universet; bruges til at skabe 3D-universrundvisninger.

Flere oplysninger

CEL-filer kan også indeholde mere avancerede funktioner, f.eks. instruktioner til at indlæse brugerdefinerede 3D-modeller i rumturen. De kan også indeholde billedtekster for at give interessante fakta til observatøren.

Hvis du downloader eller modtager en CEL-fil, kan du åbne den ved at dobbeltklikke på filen, eller ved at vælge Fil → Kør script... fra programmenuen og derefter vælge CEL-filen.

CEL-formatet er blevet erstattet af .CELX-formatet i nyere versioner af Celestia. Celestia understøtter dog stadig CEL-filer. Det nyere CELX-format anvender Lua-scriptsproget, som er mere udtryksfuldt og kraftfuldt end CEL-sproget.

BEMÆRK: CEL-filer gemmes som ren tekst og redigeres med en teksteditor.

Programmer, der åbnes CEL Filer
Windows
Microsoft Notepad
GNU Emacs
Celestia
Linux
GNU Emacs
Celestia
Macintosh
Apple TextEdit
GNU Emacs
Celestia

Filtype3Audition Loop

Udvikler Adobe Systems
Kategori Audio Files
Format Binary

.CEL option nummer 3

Lydfil, der anvendes af Adobe Audition, et lydproduktionsprogram; gemmer et lydloop, der oprindeligt var i .MP3-formatet, men som blev ændret af softwaren, så det er egnet til looping.

Flere oplysninger

Adobe Audition indeholder flere royaltyfri loops sammen med softwareinstallationen.

Programmer, der åbnes CEL Filer
Windows
Adobe Audition
Macintosh
Adobe Audition

Filtype4Battery 3 Drum Cell File

Udvikler Battery 3
Kategori Data Files
Format N/A

.CEL option nummer 4

Fil, der bruges af Battery 3, et program, der skaber trommerytmer og lyde; indeholder lydegenskaber for en bestemt trommelyd i en Battery 3 trommelydcelle; bruges til at ændre trommesamples med yderligere effekter som f.eks. rumklang, tone eller kompression.

Programmer, der åbnes CEL Filer
Windows
Native Instruments Battery 3
Macintosh
Native Instruments Battery 3

Filtype5MicroStation Cell Library

Udvikler Bentley Systems
Kategori CAD Files
Format Binary

.CEL option nummer 5

Cellebibliotek oprettet af MicroStation, et CAD program, der bruges til at oprette 2D- og 3D-designudkast; gemmer geometri, symboler og andre udkastoplysninger for et objekt; bruges til at gemme byggeklodserne til generering af højere design.

Flere oplysninger

CEL-filer kan eksporteres til .DWG og .DXF formaterne ved hjælp af MicroStation.

Programmer, der åbnes CEL Filer

Filtype6FLIC Animation

Udvikler N/A
Kategori Video Files
Format Binary

.CEL option nummer 6

Lette variationer af standard FLC film/animationsformatet; bruger eksisterende dele af tidligere frames for at give hurtigere overgang mellem frames

Programmer, der åbnes CEL Filer

Om CEL Filer

Vores mål er at hjælpe dig med at forstå, hvad filen med udvidelsen *.cel er ansvarlig for og hvordan man åbner den.

Filtype FLIC Animation, beskrivelser af programmer til Mac, Windows, Linux, Android og iOS, der er angivet på denne side, blev individuelt undersøgt og verificeret af FileExt-kommandoen. Vi stræber efter 100% nøjagtighed og offentliggør kun oplysninger om de filformater, som vi testede og testede.