Vigtigste : Filudvidelser : .prn Fil

.prn Filudvidelse

Filtype1Printable File

Udvikler N/A
Kategori Page Layout Files
Format N/A

Hvad er PRN fil?

En PRN-fil indeholder instruktioner til en printer, som indeholder det indhold, der skal udskrives, antallet af sider, der skal udskrives, papirstørrelsen og den printerbakke, der skal bruges. Den oprettes ved at vælge "Udskriv til fil" i dialogboksen Udskriv i et Windows- eller MacOS-program. PRN-filer ligner PostScript-filer ( .PS ).

Flere oplysninger

PRN-filer kan udskrives i Mac OS X ved at trække filen til skrivebordsprinterikonet. I Windows kan de udskrives ved at højreklikke på filen og vælge "Microsoft Office Document Imaging" (kun nogle versioner af PRN-filer til Microsoft Office Document Imaging). Du kan også åbne dem via kommandolinjen Windows. For at gøre dette skal du vælge "Kør" fra Startmenuen, skrive "cmd" og udfør følgende trin:

Hvis printeren er tilsluttet via USB, skal du skrive: "COPY / B [filename.prn] \\ [Computernavn] \ [Shared Printer Name]"

Hvis printeren er tilsluttet via en ældre parallelportforbindelse, skal du skrive: "COPY / B [filename.prn] LPT1:"

BEMÆRK: Indsæt ikke [parenteserne], når du skriver den egentlige kommando.

Du kan også omdøbe PRN-filen som en .XPS fil og åbn den med forskellige programmer, f.eks. Microsoft XPS Viewer, Pagemark XpsViewer og NiXPS View. Hvis du vil omdøbe filen, skal du vælge filnavnet og omdøbe .prn til .xps.

Du kan åbne en PRN-fil med et tekstredigeringsprogram, f.eks. Microsoft Notesblok eller Apple TextEdit. Filen lagrer den tekst, der skal udskrives som almindelig tekst, men udskrivningsinstruktionerne består af printerkoder, som ikke skal ændres, ellers vil du støde på printerfejl.

Programmer, der åbnes PRN Filer
Windows
Adobe Acrobat
Microsoft Windows Command Prompt
ACD Systems Canvas
CorelDRAW Graphics Suite
AllWeb FastPrint
Free Raw Print (FRP)
Compatible printer driver that can interpret PRN files
Linux
Adobe Acrobat
Macintosh
Adobe Acrobat
CorelDRAW Graphics Suite
Compatible printer driver that can interpret PRN files
Drag to Desktop Printer icon

Filtype2Lotus 1-2-3 Formatted Text File

Udvikler IBM
Kategori Data Files
Format Text

.PRN option nummer 2

En PRN-fil er en tekstfil, der er oprettet af Lotus 1-2-3-regnearksoftwaren. Den indeholder en eksport af det aktuelt aktive ark og gemmes i et almindeligt tekstformat. PRN-filer kan bruges til at importere regnearkdata til andre programmer, f.eks. Microsoft Excel.

Programmer, der åbnes PRN Filer
Windows
IBM Lotus 1-2-3
Microsoft Excel
Macintosh
IBM Lotus 1-2-3
Microsoft Excel for Mac

Om PRN Filer

Vores mål er at hjælpe dig med at forstå, hvad filen med udvidelsen *.prn er ansvarlig for og hvordan man åbner den.

Filtype Lotus 1-2-3 Formatted Text File, beskrivelser af programmer til Mac, Windows, Linux, Android og iOS, der er angivet på denne side, blev individuelt undersøgt og verificeret af FileExt-kommandoen. Vi stræber efter 100% nøjagtighed og offentliggør kun oplysninger om de filformater, som vi testede og testede.