Software : Avid : Avid Xpress

Avid Xpress

Udgave
(fra og med 2014-10-27)
5
Perrons
Licens Commercial
Kategori Video

Software Review

Hovedfunktioner

  • Ikke-lineær videoredigering i realtid
  • Avancerede værktøjer og brugerdefinerede effekter
  • HD-redigeringskapacitet
  • Videoeffekter, herunder uskarphed, afgrøde og farvekorrektion

Avid Xpress var et videoredigeringsprogram, der almindeligvis blev brugt af fagfolk i tv- og filmindustrien. Selv om det oprindeligt kun kunne redigere video i standardopløsning, blev der ved en opdatering tilføjet understøttelse af high definition. Det var tilgængeligt på Windows og Mac, men virkede ikke på Windows Vista.

Xpress anvender ikke-lineær redigering i modsætning til mange andre store videoredigeringsprogrammer som Apple Final Cut Pro og Adobe Premiere. Ikke-lineær redigering er en ikke-destruktiv proces, hvilket betyder, at de ændringer, du foretager, ikke anvendes direkte på et videoklip, men i stedet gemmes i hukommelsen. Ikke-lineær redigering giver dig også mulighed for at foretage ændringer i farten i modsætning til at skrubbe gennem en tidslinje for at finde bestemte punkter. Dette giver mulighed for at eksperimentere med video uden at bekymre sig om at ødelægge projektet som helhed.

Udover ikke-lineær redigering har Xpress ligheder med andre professionelle videoredigeringsprogrammer, herunder funktioner som specialeffekter. Nogle af de specialeffekter, som du kan anvende på din video, omfatter beskæring, farvekorrektion og sløring. Du kan også overlejre titler på din video og tilføje effekter som f.eks. overgang. Der kan tilføjes flere effekter til programmet ved hjælp af plug-ins.

Avid Xpress er ikke for nybegyndere inden for videoredigering og har en ret stejl indlæringskurve. Det kræver også højtydende computerhardware på grund af den måde, det behandler videoinformationer på. Hvis du er interesseret i at bruge et program som Xpress, har du måske mere held med efterfølgeren, Avid Media Composer, da det stadig understøttes.

▶ Primær filudvidelse

.avp – Avid Project File

▶ Andre filudvidelser brugt Avid Xpress 5

Understøttede filtyper
.3GP 3GPP Multimedia File
.AVI Audio Video Interleave File
.AAF Advanced Authoring Format File
.ASF Advanced Systems Format File
.AVB Avid Bin File
.FLV Flash Video File
.M4V iTunes Video File
.MOV Apple QuickTime Movie
.MKV Matroska Video File
.MP4 MPEG-4 Video File
.MXF Material Exchange Format File
.MPEG MPEG Movie
.OMF Open Media Framework File
.PMR Avid Persisent Media Record File
Yderligere relaterede filformater
.AVX Avid Plugin File
.ALE Avid Log Exchange File
.AVE Avid User File
.AVS Avid Project Preferences File