Software : Avogadro : Avogadro

Avogadro

Udgave
(fra og med 2019-06-10)
1
Perrons
Licens Open Source
Kategori Scientific

Software Review

Hovedfunktioner

  • Understøtter et stort udvalg af molekylfilformater, f.eks. CML, PDB, XYZ og MDL Mol
  • Tilbyder brugerdefinerede værktøjer og visningsindstillinger til redigering og visualisering af molekyler
  • Tillader dig at installere ekstra funktionalitet via plugins

Avogadro er en open source, cross-platform molekyle editor og visualisator. Det bruges inden for molekylær modellering, beregningskemi, bioinformatik, materialevidenskab og andre relaterede områder.

Avogadro understøtter en stor mængde molekylefilformater, såsom CML, HyperChem, MDL Mol, Computational Chemistry Output, PDB og XYZ. Applikationen indeholder en række tilpassede værktøjer, der bruges til at tegne, navigere, manipulere, vælge og AutoOptimere molekyler. For at visualisere forskellige aspekter af molekylerne kan du vælge mellem en række visningstyper, såsom polygon, tegneserie, akser og hydrogenbindinger. Desuden er Avogadro udvidelsesbar, hvilket gør det muligt at installere yderligere funktioner såsom kommandoer, interaktive værktøjer og renderingsmuligheder.

Avogadro er en imponerende molekyleeditor og visualisator, der er designet til både studerende og avancerede forskere. Programmet understøtter en række forskellige molekylefilformater, samtidig med at det giver nyttige værktøjer og visninger til redigering og visualisering af molekylerne. Avogadro er et godt valg for brugere inden for molekylær modellering, bioinformatik, materialevidenskab og computational chemistry.

▶ Primær filudvidelse

.cml – Chemical Markup Language File

▶ Andre filudvidelser brugt Avogadro 1

Understøttede filtyper
.CIF Crystallographic Information File
.HIN HyperChem Input File
.MOL MDL Molfile
.NWO NWChem Output File
.PDB Protein Data Bank File
.SDF Structure Data File
.XYZ Molecule Specification File
Yderligere relaterede filformater