Software : FontForge : FontForge

FontForge

Udgave
(fra og med 2018-02-13)
2
Perrons
Licens Freeware
Kategori Utility

Software Review

Hovedfunktioner

  • Understøtter populære skrifttypeformater, såsom TrueType, Bitmap og PostScript-skrifttyper
  • Lokaliseret i 13 forskellige sprog, herunder engelsk, russisk og spansk
  • Tilvejebringer værktøjer til tilpasning af glyfer
  • Tillader, at glyfer importeres fra andre vektorredaktører, såsom Illustrator

FontForge er et gratis program, der bruges til at oprette, redigere og konvertere en række forskellige skrifttyper. Editoren er tilgængelig til Windows, OS X og Linux.

FontForge bruger et proprietært skrifttypedatabaseformat kaldet "Spline Font Database" til at dokumentere og redigere skrifttyper. Editoren understøtter populære skrifttypeformater som OpenType, TrueType, Bitmap, PostScript, FNT, SVG og Web Open Font Format. FontForge indeholder også en UI, der er tilgængelig på 13 forskellige sprog, herunder engelsk, spansk, japansk, fransk, russisk, tysk og italiensk.

FontForge indeholder værktøjer, der gør det muligt at tilpasse glyffer, uanset om du vil oprette en glyfekontur ved hjælp af spiropunkter eller opbygge en accentglyf. Editoren tillader tekst kerning, hvilket betyder, at du kan tilpasse den lodrette og vandrette afstand mellem glyffer. Du kan også importere glyffer fra vektorredigeringsprogrammer som Inkscape eller Illustrator.

FontForge er et nyttigt program til tilpasning af skrifttyper. Det understøtter en række skrifttypeformater, giver sprogunderstøttelse for 13 forskellige sprog og giver dig nyttige værktøjer til at tilpasse skrifttypen. FontForge er et solidt valg til oprettelse, redigering og konvertering af skrifttypeformater.

▶ Primær filudvidelse

.sfd – Spline Font Database File

▶ Andre filudvidelser brugt FontForge 2

Understøttede filtyper
.BDF Glyph Bitmap Distribution Format
.FNT Windows Font File
.OTF OpenType Font
.TTC TrueType Font Collection
.TTF TrueType Font
.UFO Unified Font Object File
.WOFF Web Open Font Format File
Yderligere relaterede filformater