Software : Free Pascal Team : Free Pascal

Free Pascal

Udgave
(fra og med 2015-07-24)
2
Perrons
Licens Open Source
Kategori Programming

Software Review

Hovedfunktioner

  • Skriv, kompilér og debug programmer skrevet i Pascal
  • Leveres med biblioteket Run-Time-Library og Freepascal-Components
  • Giver globale egenskaber, overbelastning af funktioner og overbelastning af operatører
  • Tilbyder et aktivt brugersamfund

Free Pascal, tidligere kendt som FPK Pascal, er et open source-program, der bruges til at kompilere en række Pascal-dialekter. IDE kan målrette sig mod en række multiprocessorarkitekturer, såsom Intel x86, AMD64/x86-64, PowerPC og ARM, og operativsystemer, såsom Windows, OS X, Linux, FreeBSD og Nintendo Wii.

Free Pascal gør det muligt at skrive, kompilere og fejlfinde programmer og er kildekodekompatibel med Turbo Pascal (TP) og Delphi. Pakken leveres med et Run-Time-Library (RTL), der indeholder grundlæggende programmeringsfunktioner, og Freepascal-Components-Library, der indeholder nyttige klasser. Nogle andre funktioner i Free Pascal omfatter operatøroverbelastning, globale egenskaber og funktionsoverbelastning. IDE'en kommer også med et aktivt brugerfællesskab, der kan hjælpe med at besvare generelle og specifikke programmeringsspørgsmål.

Free Pascal er et populært program for brugere, der ønsker at kompilere Pascal og Object Pascal. IDE'et er også kendt for at drive Lazarus IDE, som er kompatibelt med Delphi. Free Pascal er ikke for alle programmører, men vil appellere til dig, hvis du kun ønsker at lære ét programmeringssprog og har en stor Pascal/Object Pascal-kodebase.

▶ Primær filudvidelse

.pas – Pascal Source File

▶ Andre filudvidelser brugt Free Pascal 2

Understøttede filtyper
.OW Free Pascal 1.0.x Object File
.PPU Free Pascal Unit File
.P Pascal Source Code
Yderligere relaterede filformater