Software : GNU : GNU Make

GNU Make

Udgave
(fra og med 2016-01-07)
4
Perrons
Licens Freeware
Kategori Utility

Software Review

Hovedfunktioner

  • Bygger eksekverbare filer fra kildekode
  • Bruger en makefile til at opbygge og installere en pakke
  • Opdaterer automatisk filer, når kildefiler ændres

GNU Make er et værktøj, der bruges til at bygge eksekverbare programmer og biblioteker fra kildekode. Det blev oprindeligt skabt af Stuart Feldman i 1976 på Bell Labs.

Make er programmeret til at bruge en makefile til at bygge og installere en pakke. Hjælpeprogrammet opdaterer automatisk filer, når en eller flere kildefiler ændres, og bestemmer rækkefølgen af opdateringen af filerne i tilfælde af, at en fil, der ikke er kildefil, afhænger af en anden fil, der ikke er kildefil. Programmet er ikke begrænset til kun at bygge programmer, selv om det er dets mest almindelige anvendelse. Det kan også bruges til at administrere projekter, der indeholder filer, som skal opdateres automatisk, når andre filer ændres.

GNU Make blev oprindeligt skabt tilbage i 1970'erne, men bruges stadig i dag. En af hovedårsagerne til dets lang levetid er, at det giver praktiske funktioner til opbygning af programmer og biblioteker fra kildekode. Selv om der findes andre IDE'er til styring af byggeprocesser, er GNU Make stadig et gratis og nyttigt værktøj i Unix-verdenen til at bygge eksekverbare programmer fra et programs kildefiler.

▶ Primær filudvidelse

.gnumakefile – GNU Makefile

▶ Andre filudvidelser brugt GNU Make 4

Understøttede filtyper
.MAKEFILE Makefile
.MK Makefile
Yderligere relaterede filformater