Software : KiCad : KiCad

KiCad

Udgave
(fra og med 2016-04-28)
4
Perrons
Licens Open Source

Software Review

Hovedfunktioner

  • Rediger skemaer og opret brugerdefinerede symboler
  • Design printplader
  • Inspicer design i et 3D interaktivt lærred

KiCad er en open source-softwaresuite til automatisering af elektronisk design (EDA). Det kan redigere diagrammer, designe printkortlayouts (PCB) og inspicere design i et interaktivt lærred.

KiCad indeholder en række EDA-værktøjer såsom Eeschema, PcbNew, Bitmap2Component, GerbView og 3DViewer. Eeschema er en editor til registrering af diagrammer, der indeholder brugerdefineret symboloprettelse, hierarkiske diagramark og en kontrol af elektriske regler til automatisk verifikation af diagramforbindelser. Værktøjet PcbNew giver dig mulighed for hurtigt at lægge dit printkort ud, idet du skubber fremadrettede spor i vejen, mens du tegner, eller omdirigerer dit spor rundt om forhindringer.

Bitmap2Component gør det muligt at konvertere billeder til fodaftryk til PCB-artwork, og GerbView gør det muligt at se designs i Gerber-formatet. Med KiCads 3DViewer kan du straks inspicere dit design i en interaktiv 3D-visning, når du udlægger dit printkort. Du kan rotere og panorere rundt i dit design for at inspicere detaljer.

KiCad bruges til at designe, redigere og inspicere PCB'er. Det indeholder en række værktøjer, der giver forskellige funktioner som f.eks. redigering af diagrammer, design af PCB'er og visning af 3D-designs. Softwaren kan sammenlignes med CadSofts EAGLE-applikation, men KiCad har en stejl indlæringskurve, så man skal være villig til at investere noget tid.

▶ Primær filudvidelse

.pro – KiCad Project

▶ Andre filudvidelser brugt KiCad 4

Understøttede filtyper
.BRD KiCad PCB Design File
.SCH KiCad Schematic File
Yderligere relaterede filformater