Vigtigste : Filudvidelser : .iso Fil

.iso Filudvidelse

Filtype1Disc Image File

Udvikler N/A
Kategori Disk Image Files
Format Binary

Hvad er ISO fil?

En ISO-fil er et almindeligt cd- eller dvd disc image-format baseret på ISO-9660-standarden. Den indeholder en nøjagtig kopi af data fra den originale disk, som omfatter de data, der er gemt på disken, samt filsystemoplysninger, såsom mappestrukturer, filattributter og opstartskode. ISO-filer bruges ofte til at lave kopier af cd'er og dvd'er.

Flere oplysninger

ISO-filer er nyttige til kopiering eller sikkerhedskopiering af cd'er og dvd'er, fordi de kopierer hver eneste bit data nøjagtigt fra disken. Dette er anderledes end at kopiere alle filer fra en disk, fordi diskens headerinformationer går tabt i kopieringsprocessen. En ISO-fil kan bruges til at gendanne en disk nøjagtigt til den oprindelige version.

Windows 7 indeholder et værktøj kaldet Windows Disc Image Burner, der kan brænde ISO-aftryk til cd'er og dvd'er. The utility is located in the WindowsSystem32 directory and has the filename isoburn.exe.

NOTE: Some ISO files can be loaded by a Sony PSP using the Fast Loader utility.

Programmer, der åbnes ISO Filer
Windows
Corel WinZip
ConeXware PowerArchiver
Smart Projects IsoBuster
EZB Systems UltraISO
Nero
ESTsoft ALZip
VideoLAN VLC media player
RARLAB WinRAR
PeaZip
7-Zip
Roxio Creator
MagicISO
DT Soft Daemon Tools
PowerISO
Lightning UK ImgBurn
Linux
VideoLAN VLC media player
PeaZip
B1 Free Archiver
Canonical Furius ISO Mount
Brasero
K3b
dd
Android
RARLAB RAR for Android
Macintosh
VideoLAN VLC media player
Roxio Toast
Parallels Desktop for Mac
Macgo Mac Media Player
DT Soft Daemon Tools
B1 Free Archiver
Zipeg
VMware Fusion
Apple Disk Utility
iOS
VideoLAN VLC for iOS

Filtype2Arbortext IsoDraw Document

Udvikler PTC
Kategori CAD Files
Format N/A

.ISO option nummer 2

CAD-tegning oprettet af Arbortext IsoDraw, et program til oprettelse af tekniske 2D-illustrationer; bruges ofte til at gemme tegninger til delekataloger, servicemanualer og monteringsvejledninger; kan bruges til at flade importerede 3D-tegninger til et 2D-format til udskrivning og udgivelse.

Flere oplysninger

Arbortext IsoDraw-illustrationer kan også gemmes til det .ISOZ komprimerede format for at reducere dokumentets størrelse til deling via e-mail.

Programmer, der åbnes ISO Filer

Filtype3PlayStation 2 ROM File

Udvikler N/A
Kategori Disk Image Files
Format Binary

.ISO option nummer 3

ROM-fil, der indeholder en komplet kopi af data fra et PlayStation 2-spil; bruges ofte til at lave sikkerhedskopier af PS2-spil; kan åbnes med en PlayStation 2 (PS2)-emulator som f.eks. PCSX2.

Flere oplysninger

For at åbne en ISO-fil med PCSX2 kan du blot trække og slippe filen til programmet uden at montere disk-imaget. Du kan også vælge CDVD → Iso Selector → Browse, navigere til din fil og klikke på Open. For at kunne bruge PCSX2 skal du "dumpe" BIOS-filerne (Basic Input Output System) fra din PS2-konsol. Det er ulovligt at bruge BIOS-data fra andre PS2-konsoller.

BEMÆRK: På grund af deres store filstørrelse kan PS2 ISO-spilfiler være komprimeret. Komprimerede ISO-filer kan have en anden filendelse, f.eks. .7Z, som angiver den komprimeringstype, der er anvendt til at reducere filstørrelsen.

Programmer, der åbnes ISO Filer
Windows
PCSX2
Linux
PCSX2

Filtype4Wii Game ROM File

Udvikler N/A
Kategori Disk Image Files
Format Binary

.ISO option nummer 4

En ISO-fil er en ROM-fil, der indeholder en komplet kopi af data fra et Nintendo Wii-spil. Den kan bruges af en Nintendo Wii emulator, f.eks. Dolphin Emulator, til at afspille et spil. ISO-filer kan også bruges til at gemme en sikkerhedskopi af et spil.

Flere oplysninger

Da ISO-filer typisk gemmer en nøjagtig, ukomprimeret 1:1-kopi af et Wii-spil, er de ofte meget store. Mange ISO-filer er komprimerede og kan have en anden filendelse, f.eks. .ZIP eller .7Z, som angiver den komprimeringstype, der er anvendt for at reducere filstørrelsen. Du kan bruge et dekomprimeringsværktøj, f.eks. 7-Zip, Corel WinZip eller Apple Archive Utility til at udpakke ISO-filen fra arkivet.

BEMÆRK: Det er ulovligt at downloade ISO-filer med Wii-spil. Du bør kun dumpe Wii-spil fra diske, som du ejer, til ISO-filer.

Programmer, der åbnes ISO Filer

Om ISO Filer

Vores mål er at hjælpe dig med at forstå, hvad filen med udvidelsen *.iso er ansvarlig for og hvordan man åbner den.

Filtype Wii Game ROM File, beskrivelser af programmer til Mac, Windows, Linux, Android og iOS, der er angivet på denne side, blev individuelt undersøgt og verificeret af FileExt-kommandoen. Vi stræber efter 100% nøjagtighed og offentliggør kun oplysninger om de filformater, som vi testede og testede.