Software : Adobe : Adobe Fireworks

Adobe Fireworks

Udgave
(fra og med 2018-12-13)
CS6
Perrons
Licens Commercial
Kategori Graphics

Software Review

Hovedfunktioner

  • Lagbaseret redigering
  • Smarte guider
  • Integration med Photoshop, Illustrator og Dreamweaver
  • Billedoptimering til HPEG, PNG og GIF-formater
  • Støtte til JavaScript-kommandoer

Adobe Fireworks er en editor til bitmap- og vektorgrafik. Programmet blev oprindeligt udviklet af Macromedia, inden det blev opkøbt af Adobe i 2005. Adobe indstillede derefter udviklingen af programmet i maj 2013, men det er stadig tilgængeligt i Creative Cloud som Creative Suite 6-versionen.

Fireworks er designet til at være et letvægtsværktøj til at skabe grafik til websider. Programmet har lagbaseret redigering, smarte guider, integration med Photoshop, Illustrator og Dreamweaver samt billedoptimering til formater som JPEG, PNG og GIF. Når du er færdig med at oprette din grafik, kan du eksportere den til de førnævnte formater sammen med TIFF, SWF, BMP og PDF.

Programmet giver dig mulighed for at oprette JavaScript-kommandoer, der udfører visse handlinger, f.eks. konvertering af en formfarve til grå, for at hjælpe dig med at spare tid på gentagende opgaver. Du kan også tilføje formatunderstøttelse, som f.eks. muligheden for at importere og eksportere .SVG-formatet, med JavaScript-udvidelser.

Fireworks er ikke så populært som Photoshop eller Illustrator, men de webdesignere, der bruger det, sværger til det. Brugerne finder det nyttigt til UI design, arbejde med vektorformer og oprettelse af live-prototyper. Men da der er tvivl om dets fremtid, er der blevet tændt en lunte på Adobe Fireworks, hvilket gør Photoshop, Illustrator eller Sketch til bedre veje for dig.

▶ Andre filudvidelser brugt Adobe Fireworks CS6

Understøttede filtyper
.BMP Bitmap Image File
.ASP Active Server Page
.AI Adobe Illustrator File
.GIF Graphical Interchange Format File
.JSF Java Script Command File
.JPG JPEG Image
.PSD Adobe Photoshop Document
.PCT Picture File
.TIFF Tagged Image File Format
.STL Fireworks Style Library
Yderligere relaterede filformater
.PICT Picture File
.TIF Tagged Image File