Software : Final Draft : Final Draft

Final Draft

Udgave
(fra og med 2015-04-02)
9
Perrons
Licens Commercial

Software Review

Hovedfunktioner

  • Story udviklingsværktøjer, såsom Scene Navigator, ScriptNotes Navigator og Characters Navigator
  • Over 100 film-, tv- og teaterscabloner
  • Ordbog og tesaurus
  • Vandmærkning til PDF-filer eller trykte sider
  • Farvede reviderede sider

Final Draft er et manuskriptskrivningsprogram til Windows og OS X. Softwaren er også tilgængelig som Final Draft Writer til iPad og Final Draft Reader til iPhone og iPad.

Programmet kan bruges til at sammensætte en række forskellige dokumenter, f.eks. manuskript, teaterstykker, behandlinger, skitser, romaner, manuskripter, grafiske romaner og forespørgselsbreve. Final Draft indeholder Scene Navigator til at styre historiens forløb og holde styr på sceneoplysninger samt ScriptNotes Navigator, som giver dig mulighed for at organisere dine forslag, idéer og scenefragmenter, som du har klippet, men ikke ønsker at slette permanent. Characters Navigator hjælper dig med at holde styr på hver enkelt figurs historiebue, selv om de ikke har nogen replikker.

Final Draft leveres med over 100 skabeloner til tv-, film- og teaterformater. Der findes en formatassistent til at kontrollere dit manuskript for almindelige formateringsfejl som f.eks. ekstra mellemrum eller manglende dialog. Programmet giver dig også mulighed for at beskytte dit arbejde ved hjælp af vandmærker, der vises i .PDF-filer og trykte sider.

Final Draft er et populært manuskriptværktøj, der bruges af Hollywoods tv- og filmautorer. Det er blevet brugt af populære manuskriptforfattere, såsom Robert Zebecks, J.J. Abrams, Aaron Sorkin, Darren Aronofsky og Matthew Weiner. Softwaren er fyldt med funktioner, der gør det muligt for dig at fokusere på at skabe en fængslende historie frem for at formattere dit arbejde. Final Draft er et af de bedste programmer til manuskriptskrivning, der findes, og som hjælper dig med at give dine historier liv.

▶ Primær filudvidelse

.fdx – Final Draft Document

▶ Andre filudvidelser brugt Final Draft 9

Understøttede filtyper
.FDS Final Draft Secure Copy
.FDT Final Draft 5-7 Template
.FDXT Final Draft 8 Template
.FDR Final Draft Document
.FCF Final Draft Converter File
Yderligere relaterede filformater