Software : gretl : gretl

gretl

Udgave
(fra og med 2015-05-21)
1
Perrons
Licens Open Source

Software Review

Hovedfunktioner

  • Understøttelse af dataformater som CSV, Excel, Gnumeric-regneark
  • Kommandoens loopstruktur
  • Tidsserie metoder, herunder GARCH, VARs, VECMs og ARIMA
  • Funktionspakker, der kan installeres til ekstra funktioner
  • Aktivt brugersamfund

gretl er en open source-softwarepakke på tværs af platforme, der anvendes til økonometrisk analyse. Det kan også bruges som et selvstændigt program eller sammen med andre programmer, såsom Octave, Ox og X-12_ARIMA. gretl står for Gnu Regression, Econometrics, and Time-series Library.

Programmet understøtter en række dataformater såsom CSV, Microsoft Excel og dets egne XML-datafiler. Programmet kan også outputte modeller som LaTeX-filer, uanset om det er i lignings- eller tabelformat. Nogle af programmets funktioner omfatter ARIMA- og GARCH-tidsseriemetoder, en kommandosløjfestruktur og brugerdefinerede funktionspakker, der kan installeres for at give yderligere muligheder.

Gretl er et værktøj, der bruges til at beregne og modellere økonometriske data og bruges ofte i klasseværelset til at undervise de studerende. Det giver understøttelse af mange dataformater, nyttige funktioner og et aktivt brugerfællesskab. Og selv om det ikke er et så poleret produkt som et kommercielt program, er det stadig en kompetent løsning til økonometrisk analyse.

▶ Primær filudvidelse

.gdt – gretl Datafile

▶ Andre filudvidelser brugt gretl 1

Understøttede filtyper
.GDTB gretl Binary Datafile
.INP gretl Script File
Yderligere relaterede filformater