Software : OpenSSL : OpenSSL

OpenSSL

Udgave
(fra og med 2014-08-28)
1
Perrons
Licens Open Source
Kategori Internet

Software Review

Hovedfunktioner

  • Åben software, der er tilgængelig på en række platforme
  • Implementerer SSL- og TLS-protokoller til sikre dataoverførsler
  • Inkluderer et bibliotek med kryptografiske funktioner

OpenSSL er et open source-værktøjssæt, der bruges til at implementere Secure Sockets Layer (SSL) og Transport Layer Security (TLS) protokollerne. Værktøjssættet er gratis til brug under OpenSSL-licensen og SSleay-licensen og er tilgængeligt til Windows, OS X og Linux.

OpenSSL-værktøjssættet anvendes af mange open source-systemer, f.eks. Linux-varianter, og de fleste webservere på internettet, f.eks. Apache HTTP-serveren. SSL- og TLS-protokollerne, som OpenSSL implementerer, gør det muligt at sende oplysninger sikkert over internettet ved at kryptere data, så tredjeparter ikke kan få adgang til datatransmissionen. Værktøjssættet omfatter også et kryptografisk bibliotek med implementeringer af symmetriske krypteringssystemer, hashfunktioner, algoritmer med offentlige nøgler og andre kryptografiske algoritmer.

OpenSSL er et robust værktøjssæt, der anvendes overalt på internettet. Det var dog sårbart i forbindelse med Heartbleed-skrækken, som gjorde, at en stor mængde servere var modtagelige for et angreb. Som reaktion på Heartbleed har OpenSSL-kildekoden fået mere opmærksomhed fra programmører, der ønsker at gøre den mere sikker, hvilket lover godt for OpenSSL-værktøjskassens levedygtighed.

▶ Primær filudvidelse

.csr – Certificate Signing Request File

▶ Andre filudvidelser brugt OpenSSL 1

Understøttede filtyper
.CRL Certificate Revocation List File
.PVK Private Key File
.P10 Certificate Request File
.SPC Software Publisher Certificate File
Yderligere relaterede filformater