Software : R : R

R

Udgave
(fra og med 2015-06-11)
3
Perrons
Licens Freeware
Kategori Scientific

Software Review

Hovedfunktioner

  • Forskellige softwarefaciliteter til databehandling, manipulation og grafisk visning
  • Indsamling af statistiske analyseværktøjer
  • Databehandling og lagringskapacitet
  • Extensible via pakker, der tilføjer funktionalitet til miljøet

R er et gratis softwaremiljø, der bruges til statistiske beregninger og grafik. Det er udviklet af The R Project for Statistical Computing og er baseret på "S"-systemet, der er udviklet af Bell Laboratories. Programmet kompileres og kører på Windows- og OS X- samt Linux-platforme.

Miljøet indeholder R-programmeringssproget, som omfatter sløjfer, brugerdefinerede rekursive funktioner, betingelser samt ind- og uddatafaciliteter. Projektet indeholder en række softwarefaciliteter til datamanipulation, beregning og grafisk visning. Det giver muligheder for databehandling og -lagring, en samling af statistiske analyseværktøjer og mulighed for at udføre beregninger på arrays, f.eks. matricer, og regneark. Programmet kan også analysere data og vise dem på skærmen eller på papir.

Dertil kommer, at R kan udvides via pakker, der er tilgængelige via R-distributionen og internetstederne Comprehensive R Archive Network (CRAN). Disse pakker er ofte brugerskabte og giver muligheder som f.eks. rapporteringsværktøjer, specialiserede statistiske teknikker, grafiske enheder og støtte til import og eksport af yderligere formater.

R-miljøet R anvendes først og fremmest blandt dataminister og statistikere. Projektet giver en imponerende mængde af statistiske analysefunktioner og giver dig også mulighed for at tilføje til dets muligheder gennem pakker. R er et statistisk beregnings- og grafikmiljø af høj kvalitet, som du kan downloade gratis.

▶ Primær filudvidelse

.r – R Script File

▶ Andre filudvidelser brugt R 3

Understøttede filtyper
.RDATA R Workspace File
Yderligere relaterede filformater