Software : Scribus : Scribus

Scribus

Udgave
(fra og med 2016-01-25)
1
Perrons
Licens Open Source

Software Review

Hovedfunktioner

  • Opret rapporter, brochurer og visitkort
  • Eksporter til PDF, EPS og PNG-formater
  • Spar tid med dokumentskabeloner
  • Indsæt tekstbokse, billeder, tabeller, figurer og meget mere

Scribus er et open source desktop publishing (DTP)-program, der er platformsuafhængigt. Programmet kan bruges som et sidelayout- og tekstbehandlingsprogram.

Scribus giver dig mulighed for at oprette en række dokumenter som rapporter, brochurer og visitkort og gemme dem som en .SLA eller .SLA.GZ fil. Du kan også eksportere dokumentet til formaterne EPS, PDF, PNG, BMP, PPM, XBM og XPM. Scribus indeholder skabeloner for hver dokumenttype, hvilket er med til at spare tid, hvis du ikke ønsker at starte helt forfra. Hvis du ønsker at bruge dit eget sidelayout til flere dokumenter, kan du også gemme dit dokument som en skabelon.

Scribus leveres med flere funktioner til at designe layoutet af din side. Du kan indsætte tekstbokse, figurer, linjer, Bezier-kurver, tekstbemærkninger, billeder, afkrydsningsfelter og tabeller. Programmet indeholder også et øjendråbeværktøj til at identificere farver og et måleværktøj til at måle afstande.

Scribus bruges som et alternativ til dyre programmer til sidelayout og tekstbehandling som dem, der tilbydes i Microsoft Office og Adobe InDesign. Det understøtter flere populære filformater og giver nogle nyttige værktøjer til sidedesignering. Som et gratis tekstbehandlingsprogram er Scribus ikke det bedste tilgængelige (OpenOffice's Writer er bedre), men som et open source DTP-program har det en god effekt.

▶ Primær filudvidelse

.sla – Scribus Document

▶ Andre filudvidelser brugt Scribus 1

Understøttede filtyper
.AI Adobe Illustrator File
.EPS Encapsulated PostScript File
.CVG Calamus Vector Graphic File
.ODG OpenDocument Graphic File
.PCT Picture File
.PY Python Script
.SXD StarOffice Drawing
.SVG Scalable Vector Graphics File
.SLA.GZ Scribus Compressed Document
Yderligere relaterede filformater