Software : Adobe : Adobe Lightroom

Adobe Lightroom

Udgave
(fra og med 2018-10-26)
CC 2019
Perrons
Licens Commercial
Kategori Graphics

Software Review

Hovedfunktioner

  • Består af moduler til billedredigering, organisering og udgivelse
  • Understøtter filformater som kamera raw files, DNG og JPEG
  • Giver ikke-destruktiv redigering og effekter
  • Tillader fotodeling gennem bøger, diasshows og sociale websteder
  • Organiserer fotos ved hjælp af Adobe Sensei teknologi, der genkender mennesker
  • Integreres med Adobe Portfolio for at fremvise billeder online

Adobe Lightroom er et billedredigeringsprogram, der giver lignende redigeringsmuligheder som Adobe Photoshop. Programmet er tilgængeligt til Windows- og Mac OS X-platforme samt til iOS-mobilenheder. Lightroom var tidligere kendt som Photoshop Lightroom, men programmet blev omdøbt til Lightroom CC i efteråret 2017. Photoshop Lightroom kan stadig downloades som Lightroom Classic CC.

Lightroom indeholder nyttige moduler til at skabe en smidig arbejdsgang. Det indeholder et bibliotek, der hjælper dig med at organisere dine fotos og hurtigt finde dem baseret på tekst, attributter og metadata. Programmet giver fotoredigering i Develop-modulet, som understøtter populære filformater såsom camera raw-filer, DNG, JPEG, PNG, TIFF og .PSD Photoshop-filformatet. I Develop-modulet kan du anvende mange ikke-destruktive redigeringer, f.eks. beskæring eller fjernelse af røde øjne på dine fotos. Du kan også bruge avancerede værktøjer som f.eks. objektivkorrektioner, billedvirkninger, kamerakalibrering, delt toning og tonekurve til at ændre dine fotos.

Sammen med organiserings- og redigeringsfunktioner giver Lightroom praktiske muligheder for at dele og offentliggøre fotos. Du kan oprette dine egne bøger, lysbilledshows, udskrifter og websidegallerier ved hjælp af træk-og-slip-funktionalitet. Du kan også hurtigt offentliggøre dine fotos på sociale websteder eller på dit eget websted via Adobe Portfolio direkte i Lightroom. Ud over disse funktioner kan Lightroom udvides, hvilket giver dig mulighed for at installere yderligere funktioner, f.eks. kreative effekter eller e-mailing af billeder fra Gmail, i programmet.

Lightroom indeholder praktiske moduler til at organisere, redigere og dele dine fotos. Det er især attraktivt for fotografer, der ønsker at redigere deres fotos uden at blive overvældet af valgmuligheder og konfigurationer. Adobe Lightroom viser sig at være en enkel og effektiv billedredigering og organisering.

▶ Primær filudvidelse

.mcat – Adobe Lightroom CC Catalog File

▶ Andre filudvidelser brugt Adobe Lightroom CC 2019

Understøttede filtyper
.AGTOOLKIT Adobe Lightroom Toolkit
.AGLIB Adobe Lightroom Library
.DNG Digital Negative Image File
.DCP Adobe DNG Camera Profile
.KDC Kodak Photo-Enhancer File
.JPG JPEG Image
.RWL Leica RAW Image
.TIF Tagged Image File
.SRW Samsung RAW Image
Yderligere relaterede filformater
.AGTEMPLATE Adobe Lightroom Template
.AGMODULE Adobe Lightroom Module
.TIFF Tagged Image File Format