Software : Adobe : Adobe Reader

Adobe Reader

Udgave
(fra og med 2018-11-13)
DC 2018
Perrons
Licens Freeware

Software Review

Hovedfunktioner

  • Gratis PDF-dokumentlæser
  • Nem at bruge læsnings- og navigationsværktøjer
  • Annotér, digitalt underskrive og udskrive dokumenter
  • Implementering af sikkerhed og indholdsbegrænsning

Adobe Acrobat Reader er et gratis program, der giver brugerne mulighed for at se, søge, underskrive, kommentere og udskrive PDF-dokumenter. I modsætning til Adobe Acrobat DC, som er den kommercielle version af Adobe Acrobat Reader, kan programmet ikke bruges til at oprette eller redigere PDF-filer. Acrobat Reader var tidligere kendt som Adobe Reader.

Acrobat Reader bruges primært til at se PDF-filer, men indeholder også flere nyttige værktøjer til at arbejde med PDF-filer. Du kan kommentere dokumenter ved at tilføje eller fremhæve tekst, tegne figurer og tilføje klistermærker eller stempler. Du kan også underskrive dokumenter ved at skrive eller tegne, måle afstanden og arealet af objekter i dokumenter og dele dokumenter, som andre brugere kan se eller gennemgå. Acrobat Reader giver dig også mulighed for bekvemt at tilføje værktøjer, der ikke er inkluderet i softwaren, direkte fra vinduet Værktøjer i programmet.

Acrobat Reader kan bruges til at implementere begrænsninger på PDF-filer. Begrænsninger tillader eller forbyder enten tilladelser som f.eks. udskrivning, kopiering af indhold, udtrækning af sider, kommentering, udfyldelse af formularfelter og signering. Acrobat Reader-brugere får kun tilladelser, hvis de er blevet fastsat af dokumentets skaber. Programmet implementerer også adgangskodebeskyttelse til PDF-filer, der kræver en adgangskode, før et dokument kan ses.

Acrobat Reader er et meget nyttigt program til visning af PDF-dokumenter. Det er tilgængeligt på over tyve platforme og på over femogtyve sprog, og der er indtil nu distribueret over 500 millioner eksemplarer. Uanset om det er til personlig eller professionel brug, er Adobe Acrobat Reader en god mulighed for at se alle slags dokumenter, der er blevet offentliggjort i PDF-format.

▶ Andre filudvidelser brugt Adobe Reader DC 2018

Understøttede filtyper
.AI Adobe Illustrator File
.ETD Adobe Reader EBX Transfer Data File
.XFDF Adobe Acrobat XFDF File
Yderligere relaterede filformater
.API Acrobat Plug-in
.EDN Adobe eBook Activation File
.CER Internet Security Certificate
.JP1 Japanese (Romaji) Text File
.P7C PKCS #7 Certificate File
.XFD FormFlow 99 Form Data File