Software : Florian Rival : GDevelop

GDevelop

Udgave
(fra og med 2016-04-25)
3
Perrons
Licens Open Source
Kategori Programming

Software Review

Hovedfunktioner

  • Opbyg spil ved hjælp af scener, objekter og begivenheder
  • Definer logikken i dit spil med begivenheder
  • Rediger visuelt niveauer
  • Tilføj forskellige objekter
  • Kom godt i gang med nyttig dokumentation

GDevelop er et open source-program på tværs af platforme, der bruges til at skabe 2D-spil uden kendskab til programmering. Du kan oprette spil til en række forskellige platforme som Windows, OS X, Android, iOS og internettet. Programmet hed oprindeligt Game Develop af skaberen Florian Rival, men blev derefter ændret til GDevelop.

GDevelop giver dig mulighed for at bygge spil ved hjælp af scener, objekter og begivenheder. Programmets scene editor giver dig mulighed for at redigere dine baner visuelt og understøtter flere lag for at skabe parallaks-effekter. Du kan derefter tilføje forskellige objekter såsom sprites med flere animationer, tekstobjekter, brugerdefinerede former, dynamisk lys og skygger og 3D-kasser og anvende adfærd på dem. GDevelop giver også begivenheder til at bestemme logikken i dit spil ved at definere betingelser og handlinger for sekvenser.

Når du bygger dit spil, kan du få vist dine fremskridt for at opleve gameplayet. Når du er færdig med oprettelsesprocessen, kan du eksportere det som et spil til web, mobil eller native styresystem. GDevelop giver også en rigelig mængde ressourcer til at hjælpe dig med at komme i gang og vænne dig til dets miljø.

GDevelop er et gratis værktøj, der er designet til alle typer brugere til at skabe spil for sjov eller til salg uden nogen programmeringsviden. Programmet er dog ikke beregnet til avancerede programmører og bør ikke forveksles med mere professionelle spiludviklingsapps. Hvis du leder efter et spiludviklingsværktøj som Stencyl eller Construct 2, er GDevelop et godt valg.

▶ Primær filudvidelse

.gdg – GDevelop Project File

▶ Andre filudvidelser brugt GDevelop 3

Understøttede filtyper
.GDG.AUTOSAVE GDevelop Project Autosave File
.GIF Graphical Interchange Format File
.JSON JavaScript Object Notation File
.XGDW GDevelop Extension File
Yderligere relaterede filformater