Software : Google : Google Picasa

Google Picasa

Udgave
(fra og med 2018-12-10)
3
Perrons
Licens Freeware
Kategori Utility

Software Review

Hovedfunktioner

  • Image organization by date, faces, names, and places
  • Convenient sharing through Google+ Photos and email
  • Photo editing effects, such as duo-tone, saturation, and borders

Google Picasa er et program, der giver brugerne mulighed for at organisere, redigere og dele deres fotos og videoer. Det er tilgængeligt til Windows og OS X, men er nu udgået, da det er blevet erstattet af Google Photos.

Picasa giver brugerne mulighed for at organisere deres billeder på deres computer og importere fotos fra deres kameraer eller scannere. Brugerne kan sortere deres billeder i mapper og søge i dem efter dato, ansigter, navneskilte og steder (via geotagging). Programmet gør det muligt for brugerne at dele deres billeder via e-mail, udskrivning eller eksport af dem til en mappe på deres computer. Brugerne kan også synkronisere deres billeder direkte fra Picasa til Google+ Photos på nettet.

Sammen med nyttige organisations- og delingsfunktioner giver Picasa brugerne vigtige værktøjer, f.eks. mulighed for at beskære, rette, rotere, retouchere og fjerne røde øjne i billeder. Redigeringsprogrammet indeholder også mere avancerede redigeringseffekter, f.eks. duo-tone, rammer, vignet, sepia, blødt fokus, farveinversion og mætning. Som et sikkerhedsnet giver Picasa dig endda mulighed for at vende tilbage til det oprindelige billede, hvis du ikke er tilfreds med dine redigeringer.

Google Picasa er et praktisk program til organisering, redigering og deling af billeder. Selv om det ikke giver professionelle redigeringsværktøjer, er det et praktisk program for afslappede brugere, især dem, der bruger Google+, som ønsker at dele deres billeder.

▶ Primær filudvidelse

.jpg – JPEG Image

▶ Andre filudvidelser brugt Google Picasa 3

Understøttede filtyper
.CXF Picasa Collage File
.CR2 Canon Raw Image File
.CRW Canon Raw CIFF Image File
.DNG Digital Negative Image File
.DCR Kodak RAW Image File
.KDC Kodak Photo-Enhancer File
.MRW Minolta Raw Image File
.ORF Olympus RAW File
.NEF Nikon Electronic Format RAW Image
.NRW Nikon Raw Image File
.RAW Raw Image Data File
.SRF Sony RAW Image
.X3F SIGMA X3F Camera RAW File
.YTF Google Picasa Font Cache
Yderligere relaterede filformater