Software : Mozilla : Mozilla SeaMonkey

Mozilla SeaMonkey

Udgave
(fra og med 2014-08-08)
2
Perrons
Licens Open Source
Kategori Internet

Software Review

Hovedfunktioner

  • Funktioner en webbrowser, e-mail-klient, nyhedsfeeds, chat-klient og webudviklerværktøjer
  • Giver mulighed for tilføjelse til at udvide funktionaliteten i browseren og e-mailen
  • Gør det muligt at redigere HTML med en WYSIWYG editor og inspicere dokumentets struktur på websiden

Mozilla SeaMonkey er en open source internetprogrampakke, der omfatter en webbrowser, e-mail-klient, nyhedsfeed-klient, IRC-chatklient og HTML-editor. Den er tilgængelig til Windows-, Mac OS X- og Linux-platforme og kan i høj grad udvides.

SeaMonkey-webbrowseren er baseret på den samme Mozilla-kildekode som Firefox er bygget på, med den samme renderingsmotor. Webbrowseren har fanebrowsing, mulighed for at gendanne sessioner og en popup-blokker. SeaMonkey tilbyder også administration af tilføjelser, som gør det muligt at installere ekstra funktioner, der er skabt af andre brugere, f.eks. browsertemaer. SeaMonkey e-mailklienten understøtter flere konti, beskedfiltre, en ordbog, en adressebog og add-ons til udvidet funktionalitet. Suiten indeholder også en chatklient, der kan tilpasses, og feeds til nyheder og blogs.

SeaMonkey indeholder webudviklingsværktøjer såsom Composer, en HTML WYSIWYG editor med understøttelse af positionerede lag, dynamisk tabel- og billedformatændring samt CSS-understøttelse. Suiten leveres også med en DOM Inspector, som gør det muligt at undersøge websidestrukturen, og en JavaScript Debugger, som hjælper dig med at fejlfinde JavaScript-kode.

Hvis du er webudvikler og leder efter en omfattende internetpakke, er SeaMonkey et nyttigt værktøj. Med sin open source-fleksibilitet giver det dig mulighed for at tilpasse din oplevelse af websurfing, e-mailing, chat og udvikling af websider. Men hvis du blot leder efter en selvstændig webbrowser, er Chrome eller FireFox den rette løsning.

▶ Primær filudvidelse

.xpi – Cross-platform Installer Package

▶ Andre filudvidelser brugt Mozilla SeaMonkey 2

Understøttede filtyper
.MAFF Mozilla Archive Format File
.MAR Mozilla Archive
.MSF Mail Summary File
.MAB Mozilla Address Book
.XBL Extensible Binding Language File
.XUL XML User Interface Language File
Yderligere relaterede filformater
.ASC PGP ASCII Armored File
.NA2 Netscape Address Book File
.WEBLOC macOS Website Location