Software : Oracle : Oracle Java Virtual Machine

Oracle Java Virtual Machine

Udgave
(fra og med 2016-08-10)
8
Perrons
Licens Open Source
Kategori System

Software Review

Hovedfunktioner

  • Tillader, at Java-programmer kører på flere platforme
  • Baseret på open source, fri teknologi
  • Kontinuerligt opdateret og forbedret af udviklerne

Java Virtual Machine (JVM) er en virtuel maskine, der kører Java-programmer. Hvis JVM'en ikke er installeret, kan et Java-program ikke køre på værtscomputeren. JVM'en er inkluderet i Java Runtime Environment (JRE), som er det, brugerne oftest støder på, når de "installerer Java" på deres computere.

En af de store fordele ved Java Virtual Machine er, at den gør det muligt at køre det samme Java-program på flere platforme (f.eks. Windows, Linux, Mac osv.) ved hjælp af den samme kodebase. JVM'en fortolker det kompilerede program på samme måde, uanset hvilken platform det kører på. Fidusen er, at det er op til den platformsspecifikke JVM at integrere sig korrekt med systemet, så det er gennemsigtigt for brugeren.

Programmeringssproget Java og JVM'en er fantastiske teknologier. Men selv om funktionen "skriv én gang, kør hvor som helst" er praktisk for udviklere, er den ofte ubelejlig for brugerne, da de skal installere JVM'en, før et Java-program kan køre på deres computere. På grund af dette problem betragtes JVM'en nogle gange som irriterende. Alligevel er Java blevet brugt til at implementere gode softwareapplikationer i forskellige slutbrugerkontekster.

▶ Primær filudvidelse

.class – Java Class File

▶ Andre filudvidelser brugt Oracle Java Virtual Machine 8

Understøttede filtyper
.EAR Java Enterprise Archive File
.JAR Java Archive File
Yderligere relaterede filformater
.JAVA Java Source Code File
.JHTML Java HTML Web Page
.JSP Java Server Page
.JAV Java Source File