Software : RStudio : RStudio

RStudio

Udgave
(fra og med 2015-07-28)
0.99
Perrons
Licens Open Source
Kategori Programming

Software Review

Hovedfunktioner

  • Syntaksfremhævende editor, der kan udføre R-kode direkte
  • Mulighed for at skrive PDF, HTML og Word XML-dokumenter
  • Integreret R-hjælp og dokumentation
  • Tilgængelig via skrivebord eller i en browser forbundet til RStudio Server

RStudio er en IDE for programmeringssproget R. Det er tilgængeligt som open source under GNU General Public License eller via en kommerciel licens med forbedrede funktioner. Softwaren kan køre på dit Windows-, OS X- eller Linux-skrivebord eller i en browser, der er tilsluttet RStudio Server eller RStudio Server Pro.

RStudio leveres med professionelle funktioner til opbygning af rapporter og visualiseringer med programmeringssproget R. Et af de fremtrædende værktøjer, der er inkluderet i IDE'en, er en syntakshøjde-editor, der kan udføre R-kode direkte og giver kodekomplettering og smart indrykning. Andre værktøjer indeholder fejlfinding, plotting eller arbejdsrumsstyringsfunktioner samt mulighed for at oprette diasshows og HTML-, PDF- og Word XML-dokumenter fra R-kode.

Hvis du nogensinde går i stå, indeholder programmet integreret R-hjælp og dokumentation. På RStudio's websted findes også en opdateret blog og et væld af hjælpemidler, som omfatter webinarer, videoer, tutorials og artikler.

RStudio bruges primært af statistikere og dataminingfolk, der har et praktisk kendskab til programmeringssproget R. Med den enkle grænseflade og den omfattende mængde af hjælpemidler kan nybegyndere dog ret hurtigt blive fortrolige med IDE'en. Hvis du arbejder inden for statistikområdet og har brug for at oprette rapporter og visualiseringer, skal du passe RStudio ind i din ligning.

▶ Andre filudvidelser brugt RStudio 0.99

Understøttede filtyper
.RDATA R Workspace File
.R R Script File
.RPRES R Presentation File
Yderligere relaterede filformater