Software : Synfig Studio Development Team : Synfig Studio

Synfig Studio

Udgave
(fra og med 2016-06-20)
1
Perrons
Licens Open Source
Kategori Graphics

Software Review

Hovedfunktioner

  • Importer JPEG, PNG, BMP, WAV og MP3-formater i dine animationer
  • Opret animationer med lag, gradienter, forvrængninger og filtre
  • Anvend avancerede lyseffekter og synkroniser et lydspor med din animation

Synfig Studio er et open source-program, der bruges til at skabe professionelle 2D-animationer. Programmet giver dig mulighed for at bruge vektor- og bitmap-tegninger til at producere animationer i stedet for frame-by-frame-metoden.

Synfig Studio giver dig mulighed for at gemme dine animationer som SIF (standardprojekt), SIFZ (projekt komprimeret med gzip) og SFG (komprimeret med zip) filer. Du kan importere flere billedformater som PNG, JPEG, BMP og SVG i dit projekt. De fleste af elementerne i Synfig Studio er vektorbaserede, og alle lagene er genereret parametrisk, hvilket betyder, at den eneste pixelering, der vil forekomme, når du ændrer opløsningen i et projekt, er i dine importerede rasterbilleder. Programmet indeholder forskellige typer lag, gradienter, forvrængninger, filtre og transformationer til at skabe din animation. Synfig Studio leveres også med fuld understøttelse af gradient paths, hvilket gør det nemmere for dig at tilføje bløde skygger til animationen uden at skulle male dem på i hvert enkelt billede.

Softwaren giver HDRI (High Dynamic-Range Imaging), hvilket resulterer i bedre lyseffekter og farvesammensætning. Synfig Studio giver også nogle grundlæggende lydfunktioner. Du kan importere OGG-, MP3- og WAV-formater og synkronisere din animation med et soundtrack ved hjælp af Sound Layer.

Synfig Studio er et gratis værktøj, der giver 2D-animatorer funktionaliteten af et kommercielt program. Selv om det er let at bruge, vil det ikke straks gøre dig til en professionel animator, men når du forfiner din teknik, giver Synfig Studio dig den funktionalitet, der kræves for at skabe animationer i filmkvalitet.

▶ Primær filudvidelse

.sif – Synfig Studio Project

▶ Andre filudvidelser brugt Synfig Studio 1

Understøttede filtyper
.SIFZ Synfig Studio Compressed Project
.SFG Synfig Studio Compressed Project
Yderligere relaterede filformater
.BMP Bitmap Image File
.JPEG JPEG Image
.JPG JPEG Image
.MP3 MP3 Audio File
.OGG Ogg Vorbis Audio File
.SVG Scalable Vector Graphics File