Software : Xojo : Xojo

Xojo

Udgave
(fra og med 2015-09-18)
2015
Perrons
Licens Commercial
Kategori Programming

Software Review

Hovedfunktioner

  • Cross platform IDE til desktop-, web- og web-mobile applikationer.
  • WYSIWYG brugergrænseflade
  • Opret projekter i tre forskellige formater
  • Meget kompatibel med Visual Basic
  • Cloud hosting giver et sikkert miljø til test af webapplikationer

Xojo er en IDE, der gør det muligt for brugere at oprette desktop-, web- og web-mobilapplikationer. Programmet er gratis at downloade og bruge, men kræver en licens for at kunne implementere applikationer.

Xojo giver brugerne mulighed for at udvikle applikationer lige fra kommercielle softwareprodukter til hjælpeprogrammer til personlig brug. Programmet giver brugeren mulighed for at oprette projekter i tre forskellige formater: Xojo Project (tekst), Xojo Binary og Xojo XML. Brugerne skal have en licens for at gemme deres projekt i et af de tre formater. Hvis brugerne bruger den gratis version af Xojo, kan de kun gemme i det binære format. Når udviklingen af et program er afsluttet, tilbyder Xojo en quick build-funktion, der konverterer projektet til en selvstændig eksekverbar fil.

Xojo tilbyder et WYSIWYG-miljø, der gør udviklingen hurtigere, f.eks. træk-og-slip-mulighed af forskellige kontroller for at skabe UI. Med programmet kan brugerne opbygge programmer fra ét sæt kildekode, hvilket gør det muligt for dit program at se ud og opføre sig som du har designet det, uanset platformen. Xojo er yderst kompatibel med Visual Basic, det giver brugerne mulighed for hurtigt at konvertere Visual Basic-projekter til Xojoformaterede projekter. Xojo Cloud er også tilgængelig som cloud-hosting-tjeneste for brugernes Xojo webapplikationer. Skyen giver et sikkert miljø til udvikling og test af alle webapplikationer.

Xojo er et nyttigt værktøj, især for begyndende programmører, til udvikling af desktop-, web- og web-mobilapplikationer. Nogle ulemper omfatter manglen på avancerede udviklingsfunktioner og det primære fokus på OS X-brugere, hvilket efterlader Windows- og Linux-brugere, der ønsker mere. Hvis du er en nybegynder, der programmerer i OS X, kan Xojo være et godt valg for dig, ellers skal du kigge efter en anden IDE.

▶ Primær filudvidelse

.xojo_project – Xojo Project File

▶ Andre filudvidelser brugt Xojo 2015

Understøttede filtyper
.RBM Real Studio Menu File
.RBP Real Studio Project File
.RBW Ruby Script
.XOJO_BINARY_WINDOW Xojo Binary Window File
.XOJO_BINARY_PROJECT Xojo Binary Project File
.XOJO_MENU Xojo Menu File
.XOJO_WINDOW Xojo Window File
.XOJO_XML_MENU Xojo XML Menu File
.XOJO_XML_TOOLBAR Xojo Toolbar File
.XOJO_TOOLBAR Xojo Toolbar File
.XOJO_BINARY_MENU Xojo Binary Menu File
.XOJO_BINARY_TOOLBAR Xojo Binary Toolbar File
.XOJO_XML_PROJECT Xojo XML Project File
Yderligere relaterede filformater